50% DISCOUNT FOR JUNIOR RIDERS

EQUIMO BLOG

> back to list

27.7.2022

Život s koňmi umí být pěkně náročný. Péči o čtyřnohé sportovce kombinuji se studiem, a se šesti koňmi na starost je toho občas mnoho na zapamatování. Práce s EQUIMO trackerem mě od začátku zajímala. Donutila jsem svůj vysloužilý telefon spolupracovat, a teď už bych neměnila.

Tři koně, o které se hlavně starám, mají dvě aktivity denně. Nejedná se jen o tréninky; poskytujeme jim spoustu času ve výběhu, při nepříznivém počasí protažení v kolotoči, vodění na ruce, vyjížďky a další pohyb. Přestože jsem se svou jezdkyní v kontaktu prakticky celý den, bývá občas zaneprázdněná a já potřebuji vědět, co už naši miláčci dělali, abych tomu přizpůsobila další scénář.  

Celý náš malý tým máme navedený do prostředí aplikace. Sdílíme profily koní a já mám pravomoce upravovat, stejně jako přidávat vlastní jízdy. Takto vidím tréninky koní a jejich práci, i když se nezvládneme spojit. Já přidávám většinou záznamy z vyjížděk a další detaily, na které majitelka může zapomenout.  

Na téma zapomínání musím zmínit nekončící kolotoč očkování, odběrů krve, fyzioterapeutických ošetření a kování. Věřím, že nejsme jediné, kdo měl v těchto věcech trochu zmatek. Od doby, kdy jsme začaly všechno zapisovat do sdíleného kalendáře, máme v nezbytnostech mnohem větší přehled. Náš tip je nastavit si opakování na veterinární ošetření. Když přidáme například záznam o očkování, nastavíme na něm opakování v rámci půl roku. Takto nám aplikace přesně po šesti měsících připomene nutnost zopakování daného zákroku!  

Jelikož s koňmi chodím většinou do terénu, zajímá mě ujetá vzdálenost a také nastoupané metry – práce do kopce zlepšuje fyzičku koní, zatímco chůze z kopce podporuje rovnováhu. Byla jsem překvapená, když jsem zjistila, že i vyjížďky mohou být stranově nevyvážené! Na vyváženost pohybu na pravou a levou ruku se definitivně zaměřujeme na jízdárně i v terénu.

Pokud bych měla myslet na sebe, oceňuji možnost nastavit si osobní cíl. I ošetřovatelé potřebují zůstat v kondici, na což se často zapomíná. Moc ráda sleduji kalorie, které spálím!